Just another WordPress.com site

PlayStation Move

Herní periferie Move prodala víc kusů než konkurenční Kinect. Které z těchto dvou zařízení nám přijde jako lepší koupě?

Letošní podzim jsme opět svědky války dvou herních gigantů a jejich konzolí. Microsoft v listopadu konečně spustil svojí dlouho očekávanou videoherní revoluci Kinect (dříve známou jako Project Natal), což Sony nemohla nechat bez povšimnutí a s časovým předstihem vypustila svůj Move.

Microsoft se pochlubil, že se od 4. listopadu prodalo 2,5 milionu Kinectů. A co na to konkurence? Sony to netrvalo moc dlouho a vypustili vlastní zprávu s tím, že jejich pohybového ovladače PlayStation Move se za tři měsíce (Move se začal prodávat už v září) prodalo 4,1 milionů kusů.

Pohybový ovladač Kinect - 4
Foto: Oficiální zdroj

Kinect je pohybový senzor, který umístíte pod televizi, jednoduše zkalibrujete a můžete hrát. Nepotřebujete žádný ovladač, žádné další nastavování a v podstatě kdykoliv se mohou do hry zapojit vaši přátelé nebo děti, jelikož Kinect je všechny v pohodě rozpozná.

U Sony se vydali podobnou cestou jako před léty Nintendo. Přišli s gyroskopickým ovladačem, který nakonec obohatili krásně svítící kuličkou. Oproti Wiimotu tak pohyb ovladače nehlídají jenom gyroskopy, ale i svítící koule, kterou neustále sleduje kamerka PlayStation Eye.

PlayStation Move
Foto: Oficiální zdroj

Takže u PlayStation máte další ovladač, musíte jej pravidelně nastavovat, případně si jich musíte koupit hned několik, abyste si mohli zablbnout i s přáteli. Ačkoliv je Move o něco přesnější než Kinect, přeci jenom jsme se u senzoru od Microsoftu bavili o něco lépe…

Pro Kinect jsou k dispozici sbírky miniher a různých blbinek, které nemůžou chybět na žádné naší párty. V kvalitě se jim pak hříčky, které podporují PlayStation Move, nevyrovají. Nicméně první pořádnou hrou, která bude Kinect zřejmě podporovat, je brutální akce Gears of War 3, která vyjde až v dubnu.

Killzone 3
Foto: internet
Oproti tomu na PlayStation 3 míří spousta hardcore her, které na Xboxu 360 ještě nějaký ten pátek neuvidíme. Za všechny můžeme zmínit například detektivní thriller Heavy Rain ve speciální Move edici, upravený survival horor Resident Evil 5 nebo očekávanou střílečku Killzone 3, která vyjde již únoru 2011.

Sony pomáhá i poměrně nízká cena – jeden ovladač Move pořídíte za 999 Kč. To ale za předpokladu, že doma již máte kamerku PlayStation Eye, pokud ne, za celý set (kamerka, pohybový a navigační ovladač Move) utratíte 2499 Kč. A pokud byste chtěli balení pro dva hráče, jste na 3999 Kč, které vás stojí i Kinect.

Koupi jednoho či druhého zařízení u vás ale stejně rozhodne fakt, jakou z konzolí máte doma. Pokud ale chcete slyšet jasnou odpověď, my se zatím stále přikláníme na stranu Kinectu. A je to venku…

Zdroj .: Tv nova

 

Napsat komentář